Care sunt apele minerale cele mai bune?

In jos

Care sunt apele minerale cele mai bune? Empty Care sunt apele minerale cele mai bune?

Mesaj Scris de user la data de Sam Aug 06, 2011 4:50 pm

Ştii deja: apa este atât de importantă pentru organism, încât fără ea nu poţi supravieţui decât câteva zile. Dar ştii care este cea mai bună apă de băut?

A pa reprezintă 60 la sută din greutatea corpului. Iar pentru a funcţiona, organismul consumă mereu din această cantitate. De aceea, este extrem de important ca procentul de apă să rămână constant. În caz contrar, din cauza deshidratării apar tulburări în circulaţia sângelui şi în funcţionarea tuturor organelor. Aşa se explică recomandarea repetată întruna de specialişti: „Bea 1,5-2 litri de apă zilnic!”.

Apa cu CALCIU protejează oasele

Pentru că, în cele mai multe cazuri, alimentaţia nu este suficient de bogată în calciu, specialiştii ne recomandă să bem, după masă, apă minerală cu o cantitate mare de calciu. Nu trebuie să te aştepţi ca rezultatele să se simtă imediat, însă, treptat, nivelul calciului din organism creşte şi, pe termen lung, consumul de apă minerală cu calciu are efect de prevenire a osteoporozei.

MAGNEZIUL alungă oboseala

Multe persoane cu un ritm de viaţă foarte activ se plâng de o stare de oboseală permanentă. La nivel fizic, este posibil să apară şi mici contracţii musculare involuntare. Aceste simptome semnalează carenţa de magneziu. Iar pentru a evita suplimentele alimentare, specialiştii recomandă consumul apei minerale care conţine magneziu. Dacă bei timp de 15 zile o astfel de apă, îţi vei recăpăta energia şi vei scăpa de oboseală.

BICARBONAŢI pentru stomac

Beneficiile apei bogate în bicarbonat de sodiu se simt mult mai rapid. Bicarbonatul este un antiacid recunoscut, iar apele bogate în această substanţă cresc pH-ul de la nivelul sistemului digestiv şi combat hiperaciditatea gastrică. În plus, această apă ajută la rehidratarea şi remineralizarea organismului după un efort fizic intens. În plus, apa cu bicarbonat asigură o mai bună funcţionare a sistemului muscular.

Cea mai bună apă pentru biberon

Pentru copiii mici, apa de la robinet este total contraindicată, deoarece conţine nitraţi, substanţe nocive pentru organismul încă nedezvoltat al micuţilor. Cea mai indicată pentru biberon este apa îmbuteliată, uşor mineralizată.

Îmbuteliată este cea mai bună

Apa minerală îmbuteliată este cea mai potrivită pentru consumul zilnic, pentru că îndeplineşte toate criteriile de siguranţă. Însă, din varietatea de ape minerale de pe piaţă, cum o alegi pe cea mai bună?

Dacă analizezi etichetele apelor minerale la sticlă, vei observa că unele dintre ele au un conţinut mai bogat în calciu, altele au mai mult magneziu etc. Toate sunt benefice pentru sănătate, însă ele trebuie alese în funcţie de nevoile fiecăruia dintre noi.

E bună apa de la robinet?

Pe lângă caracteristicile binecunoscute: incoloră (transparentă), inodoră (fără miros), insipidă (fără gust), apa potabilă mai trebuie să îndeplinească o serie de cerinţe pe care, de multe ori, apa de la robinet nu le satisface. În primul rând, aceasta trebuie să nu conţină germeni, hormoni sau antibiotice.

În al doilea rând, apa potabilă ar trebui să aibă o anumită cantitate de substanţe organice, de minerale, un nivel scăzut de nitraţi, nitriţi, plumb, cadmiu şi clor şi să nu conţină deloc amoniac. De asemenea, este important gradul de duritate al apei, care este dat de cantităţile de calciu şi de magneziu pe care le conţine. Apa „dură”, cu un nivel crescut de magneziu şi de calciu, deşi este dăunătoare pentru maşina de spălat, este benefică pentru organism.

Ştiai că...

...apele minerale carbogazoase, adică cele cu „bule”, sunt indicate cu precauţie persoanelor care suferă de hiperaciditate gastrică?

...apele minerale bogate în calciu, magneziu, sulfaţi nu trebuie consumate în mod regulat, ci doar în cure de remineralizare, care nu durează mai mult de o lună?

...pentru consumul regulat, specialiştii recomandă apa îmbuteliată uşor mineralizată şi, de preferinţă, săracă în nitraţi?
user
user
Administrator

Mesaje : 298
Reputatie : 8
Data de inscriere : 06/08/2011
Varsta : 31

http://master.hitforum.ro

Sus In jos

Sus

- Subiecte similare

 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum