Masturbarea dauneaza sanatatii

In jos

Masturbarea dauneaza sanatatii Empty Masturbarea dauneaza sanatatii

Mesaj Scris de user la data de Sam Aug 06, 2011 4:44 pm

1. Ce este masturbarea?

Masturbarea se poate defini ca o actiune a bãrbatului sau a femeii de a-si atinge si manipula organele genitale in scopul producerii de plãcere sexualã. Sfãrsitul acestui act este punctul in care persoana respectiva atinge o stare de plãcere foarte intensã, numita orgasm. Lucrul acesta implicã eliminarea de lichid seminal (spermã in cazul bãrbatilor, si atat miscãri ale vaginului cat si a altor pãrti genitale in cazul femeilor. Masturbarea este un act de auto-satisfacere sexualã.

2. Este masturbarea normalã?

Multe asa-zise "studii" si "cercetãri" (false dealtfel) pretind ca ea este normalã. Nu este adevãrat! Nu va lãsati prinsi de cei care spun astfel de lucruri.

Masturbarea este anormalã si dãunãtoare sãnatatii omului - atat in cazul bãrbatilor, cat si a femeilor. Spun acest lucru avand la bazã cazuri reale de oameni care au practicat aceasta forma de auto-satisfacere sexualã si care au avut de suferit din pricina unor boli si afectiuni provocate de ea. Lucrul acesta este cea mai mare dovadã ca masturbarea nu numai ca nu este normalã, ci ca are si repercursiuni grave asupra sãnatatii omului, cu cat ea este practicatã mai des si pe o perioada mai lungã de timp.

3. Care sunt efectele masturbarii?

Efectele masturbãrii se intind pe o scarã foarte larga. Unul din simptomele initiale care apare la oamenii care se masturbeazã este tremorul mainilor. Mainile le tremurã, ca la bãtrani, si deasemenea controlul asupra lor se micsoreazã. Acest lucru nu se limiteazã numai la maini, ci este posibil sa se petreacã si in restul corpului in stadiile mai avansate. Mai inainte chiar de aceste simptome, se poate sã se distingã o diminuare a preciziei cu care obiectele sunt manipulate de ei cu ajutorul mainilor.

Sperma este formata din diferite minerale si vitamine. Spre exemplu, ea contine proteine, calciu, lecitinã, magneziu, fosfor, testosteron, potasiu, vitamina B12, zinc, enzime, si multe alte elemente. Aceste lucruri sunt vitale pentru organismul uman si pentru dezvoltarea lui normalã, in special in decursul formãrii lui: in adolescenta si in anii urmatori acesteia. Masturbarea excesiva, si nu numai, face ca aceste elemente sa fie eliminate din corp farã masurã. De exemplu, in acest fel se poate ajunge la Osteoporozã, o boalã care se caracterizeazã in principal prin lipsa calciului din oase, aceasta ducand la randul ei la fracturi osoase grave.

Deasemenea, masturbarea duce la probleme ale memoriei, ale puterii de concentrare si ale 'ascutimii' mintii. Celulele nervoase ale creierului (neuronii) se distrug progresiv si iremediabil datoritã risipei excesive de energie. Acesta este un factor deosebit de periculos fiindca nu mai existã nici o cale de refacere a acestor neuroni. Pierderea memoriei si a puterii de concentrare o poate observa persoana respectivã pe masura ce ea continuã sã se masturbeze mai mult.

S-a mai observat la cei care practicã masturbarea ca ei sufera de ejaculare precoce, intr-o forma mai mult sau mai putin gravã. Acest lucru se intampla fiindca auto-controlul asupra impulsulilor sexuale se denatureazã prin practica masturbãrii. De fapt acest auto-control se va modela si adapta mai mult la aceastã practicã decat la actul sexual normal.

Ca un ansamblu al tuturor acestora, as putea spune ca masturbarea nu face decat sã "imbãtraneascã" omul mult mai rapid decat in mod normal. Acesta, la 40 de ani, se va confrunta cu bolile si afectiunile care se intalnesc in general la pacientii mult mai in varstã. Lucrul ãsta se intamplã din cauza risipei excesiv de mare de energie care nu face decat sa slãbeascã foarte mult organismul, predispunandu-l la multe alte afectiuni si boli, in functie de fiecare individ in parte. Sistemul imunitar al organismului este deasemenea slãbit pe mãsurã ce omul continuã sa se masturbeze mai mult, el fiind mult mai putin ferit de virusi si infectii in comparatie cu un om cu un sistem imunitar puternic.

Pe plan psihic, masturbarea duce la o izolare progresivã fatã de societate si de mediul inconjurãtor. Persoana care se masturbeazã ajunge incet-incet sa-si gaseascã placerea numai in acesta practicã, dezvoltand o inhibitie progresivã fatã de persoanele si evenimentele din jurul sãu. In cazuri mai avansate se poate ajunge la depresii nervoase greu de vindecat.

4. Cum se poate stopa masturbarea?

In primul rand trebuie vointã si perseverentã. Trebuie sa spun cã exista multe cazuri de oamenii care au constientizat rãul pe care singuri si-l fac si s-au luptat pana au reusit sa invingã nevoia de a se masturba. Sfaturile mele pentru cei care doresc sa invingã acest viciu sunt urmatoarele:
alimentatia este un factor decisiv cand se doreste invingerea acestei dorinte sexuale. Trebuie sã faceti tot posibilul pentru a limita consumul de carne si alimente grase in general. Deasemenea, condimentele trebuie eliminate pe cat posibil. Acestea nu fac decat sã 'excite' trupul si sã-i dea mai multã energie decat (cel mai probabil) ii trebuie. Este de preferat o dietã mai slabã, predominand mai mult regimul vegetarian. Fructele sunt foarte indicate in acest sens. Deasemenea, este bine ca masa de searã sa fie stabilitã inainte de ora 19-20, nu mai tarziu. Eliminati pe cat mai mult produsele care au in componenta lor elemente de provenientã chimicã (aditivi artificiali, coloranti chimici, acizi, etc). Acestea sunt oricum dãunatoare sãnãtãtii omului. Asadar, regimul pur natural este de preferat, el mentinand un echilibru normal al functiilor organismului. Acest punct as spune ca este cel mai important dintre toate, si fara sã-l aplicati va fi mult mai greu sa invingeti dorinta de a va masturba.

Incercati sa eliminati lucrurile care aduc gandul la sexualitate, pe cat se poate mai mult. Filmele pentru adulti, pornografia de orice fel, si toate celelalte de genul asta nu fac decat sa vã impingã spre masturbare. De fiecare data cand gandul dvs. se indreaptã spre un astfel de lucru, incercati sa-l schimbati, gandindu-vã la cu totul altceva.

Timpul trebuie sã vi-l ocupati in permanentã cu lucrul, sau alte activitati. Plictiseala favorizeaza si indreaptã gandul dvs. spre viciul de care sunteti stapanit. Ocupati-vã timpul in permanentã, si nu lãsati nici o portitã prin care s-ar putea strecura plictiseala in viata dvs.

Aveti o viata cat mai aproape de naturã, de prieteni si de oameni in general. Trebuie sa eliminati pe cat mai mult egoismul si sa aveti mai multã dragoste fatã de cei din jurul dvs, in asa fel incat sã va ganditi mai mult la ceilalti decat la dvs. Fãcand lucrul acesta veti observa cum incet-incet atentia dvs va fi indreptata mai mult catre ceilalti, si mai putin catre propriile dvs. vicii si patimi. Acesta este un lucru esential si de mare ajutor!

Incercati cat mai mult sã eliminati deznãdejdea, tristetea si supãrarea de orice fel din sufletul dvs. Ele nu fac decat sã impingã omul spre viciul care-l stãpaneste mai tare (in acest caz masturbarea). Masturbandu-se, omul cautã de fapt sã se "elibereze" de tristetea si supãrarea din suflet. De cele mai multe ori el nici nu-si dã seama de lucrul acesta! Totusi, aici se poate vorbi de o inselare, fiindca dupã ce persoana s-a masturbat, va cãdea intr-o si mai mare deznãdejde si tristete - aceasta din pricina faptului ca el NU a reusit sã-si gãseascã implinirea doritã in practica masturbãrii. Asadar, nu aceasta este calea cea buna, ci gãsirea unei solutii care sa aducã cu adevãrat bucurie si implinire in sufletul dvs.

Faceti sport si plimbãri in aer liber, ele fiind foarte importante si de mult ajutor. Incercati sa evitati sa lucrati in spatii inchise, iar lucrul pe care-l faceti zilnic trebuie sa fie cat mai putin monoton.
Existã o falsã premisã ca lipsa relatiilor sexuale cu un partener de sex opus ar fi principala cauzã pentru care omul ar simti dorinta de a se masturba. Nu este adevãrat, iar ca dovadã este faptul ca existã multi oameni casatoriti care se masturbeazã frecvent si sunt chiar dependenti de acest lucru. Din contrã, aceasta nu-l face pe om decat sa simtã o si mai mare nevoie de masturbare.

Dupa cum am arãtat mai sus, de obicei cauza principalã o reprezintã tristetea, supãrarea, neimplinirea din sufletul omului, chiar daca persoana respectiva nu constientizeazã aceste lucruri. De cele mai multe ori acest gol este refulat prin masturbare. Recomand o relatie bazatã pe iubire curatã, fãra contacte de naturã sexualã cel putin panã la cãsãtorie. Cultivarea unei astfel de iubiri nu va face decat sa inlature din sufletul omului tot golul de care este stapanit.

Acestea sunt niste sfaturi care, dacã vreti cu adevãrat, pot fi aplicate in viata dvs. Chiar dacã nu veti reusi sa le urmati pe toate de la bun inceput, incercati totusi, si nu vã lãsati invinsi. Rezultatele vor veni in timp. Trebuie un pic de rãbdare si perseverentã.
user
user
Administrator

Mesaje : 298
Reputatie : 8
Data de inscriere : 06/08/2011
Varsta : 31

http://master.hitforum.ro

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum